Színes programok

2022.05.23. 11:24

Vál-völgyi Zsúrt tartanak Alcsúton június első hétvégéjén

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Vál-völgyi Zsúrt az Alcsúti Arborétumban. A június 4-5-i családi fesztiválon mások mellett Havasi, a Follow the Flow, Azahriah és Demjén Ferenc is koncertet ad - közölték a szervezők.

A Vál-völgyi Zsúr kisszínpadán szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődnek a programok helyi előadók műsorával. Ezután olimpikonokkal találkozhat a közönség: az első napon Risztov Éva, Bárdosi Sándor, Fodor Rajmund és Szécsi Zoltán, a másodikon Storcz Botond és Cseh László mesél a nézőknek. Mindkét napon látható lesz az exatlonisták sportbemutatója, lesz BMX, kickbox, karate és freestyle foci.   

A kisszínpadon szórakoztatja a közönséget a Valmar, Kis Grófo, a Fiestából ismert Csordás Tibi, Nótár Mary, a Swing á la Django, Toldi Viktória és zenekara, továbbá a Melody Maker, valamint a V-Tech egykori énekese, Kefir.   

A nagyszínpadon szombaton zenél az Irigy Hónaljmirigy, Azahriah, a Follow the Flow, a napot Demjén Ferenc fellépése zárja. Vasárnap a látogatók megnézhetik a Rippel Brothers Show-t, színpadra lép a Ferinek nem mindegy, Pápai Joci és az Edda Művek is, a Zsúrt a Havasi Koncertshow zárja.   

A pandémia miatti kétéves kényszerszünetet követően idén visszatérő Vál-völgyi Zsúr szervezőinek egyik célja a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjanak a helyi kistermelőknek, manufaktúráknak termékeik bemutatására. A vásáron a vendégek bőrdíszműves munkák, kézzel készült textil termékek, natúr kozmetikumok közül válogathatnak, de vásárolhatnak friss tejtermékeket vagy pálinkát is. A gasztronómiai felhozatalban fagylaltot, kolbászt, kenyérlángost, hamburgert és pékárukat is kóstolhatnak a látogatók, a kápolnában Fekete Ildikó népművész hímes tojásait, Csepeli Oxána és Ágh Gyula festőművész alkotásait állítják ki.   

Idén harcművészeti bemutató, néptánccsoportok, zenekarok, népdalénekesek és gyerekkórus fellépése, valamint mazsorett-előadások színesítik a palettát.  

A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, népi fajátékokkal, lufihajtogatással ismerkedhetnek, bohóc- és bűvészshow-t nézhetnek és meglátogathatják a Rippel Cirkuszi Kalandparkot. A kisszínpadon szombaton a Kicsi Gesztenye Klub, vasárnap a Grimm-Busz Színház előadását élvezhetik. A nagyobbak kipróbálhatják a mobil mászófalat vagy a rekeszmászást is.

Borítókép: Demjén Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában