Múzeumok éjszakája

2022.05.25. 17:30

Szolnok lesz idén a rendezvénysorozat kiemelt helyszíne

Így például a 2016-ban Az év turisztikai attrakciója címet elnyert RepTár repülőit ezúttal belülről is meg lehet tekinteni egy zseblámpás túrán, mégpedig igazi pilótákkal.

Június 25-én rendezik meg a jubileumi, 20. Múzeumok éjszakáját, melynek kiemelt helyszíne Szolnok lesz. 

Magyarország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját hagyományosan a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, ezúttal június 25-én tartják meg. A kiállítóterek és gyűjtemények idén is koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek erre az estére - közölték a szervezők szerdán. 

Az eseménysorozat idei kiemelt helyszínén, Szolnokon és a környező településeken több mint harminc kiállítóhely készül változatos programokkal a Múzeumok éjszakájára. 

Ezen a napon ingyenesen vehető igénybe Szolnokon a városnéző kisvonat, amellyel bejárhatók a résztvevő intézmények és különleges programjaik; azok is, amelyek az év során nem, vagy csak korlátozottan elérhetők. 

Így például a 2016-ban Az év turisztikai attrakciója címet elnyert RepTár repülőit ezúttal belülről is meg lehet tekinteni egy zseblámpás túrán, mégpedig igazi pilótákkal - emeli ki a közlemény. 

Szolnokon épületbejárásokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, vetélkedőkkel, bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, bábelőadással, nyereményjátékkal is várják az érdeklődőket. 

A templomokban és könyvtárakban egyedülálló tárlatvezetésekkel fogadják a látogatókat, de nyitva lesznek katonai és vasúti létesítmények is, valamint olyan kuriózumok is színesítik a kínálatot, mint az éjszakai vásár vagy a veteránjármű-kiállítás. 

Idén első alkalommal nyolc Szolnok-környéki település is csatlakozott az eseménysorozathoz: Abonyban, Besenyszögön, Kengyelen, Rákóczifalván, Martfűn, Szajolban, Tiszaföldváron és Újszászon is változatos programok várják az közönséget.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában