Értékes díjak

2022.03.12. 08:40

Feltörekvő tehetségek jelentkezését várják forgatókönyvírói pályázatra

A lényeg, hogy a sztori igaz történet alapú legyen, zene, bulvár, divat, ikonok, barátok, emberi kapcsolatok vagy akár bűnügyek témában.

Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerpáros és csapata most a Megafilm 25. születésnapja alkalmából, forgatókönyvírói tehetségkutató pályázatot hirdet feltörekvő pályakezdőknek, hiszen vallják, hogy a milliós nézettségű sikersorozatok is egy briliáns ötlettel kezdődtek.

Az elmúlt 25 évben számos színész, filmes alkotó kezdte a pályáját és robbant be a köztudatba a Megafilm produkcióival.

A Megafilm kiemelt célja, hogy úttörő legyen a hazai filmgyártók között, a 25 év alatti tehetségek ötleteinek a felfedezése is ezt a célt szolgálja. Kíváncsiak vagyunk, hogy a 25 év alatti korosztályt milyen ötletek és témák foglalkoztatják, miről szól az ő sikersorozatuk, és kifejezett célunk a Megafilm égisze alatt megvalósítani a legizgalmasabb pályakezdő ötletet

– mondta el Helmeczy Dorottya producer.

MEGAYOUTH elnevezésű pályázatra 6-10 részes, igaz történeten alapuló, televíziós mini-sorozat forgatókönyv alapötleteket vár a 25 éves Megafilm neves filmes szakemberekből álló szakmai zsűrije. A pályázat 2 fordulós, az első körben benyújtott legjobb szinopszisok alkotói vesznek részt a 2. körben, a treatment kidolgozásával.

A történet lehet fondorlatos, romantikus, katartikus vagy hétköznapi.

Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 16 éves, de még nem töltötte be a 26. életévét, és kipróbálná magát a filmes forgatókönyvírásban. A lényeg, hogy a sztori igaz történet alapú legyen, zene, bulvár, divat, ikonok, barátok, emberi kapcsolatok vagy akár bűnügyek témában.

A pályázatra a Megafilm honlapján lehet jelentkezni, további részletek is itt érhetőek el.

Az első 3 helyezett pénzdíjat, az 1. helyezett 500 ezer forintot, a 2. helyezett 250 ezer forintot, a 3. helyezett 150 ezer forintot és szakmai lehetőségeket is kap, a győztes ötletből pedig mini-sorozat készül. Emellett értékes különdíjakat is kiosztanak.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában