Jubileumi koncertek

2021.12.08. 08:35

Megalapításának 210. évfordulóját ünnepli a Pannon Filharmonikusok

A jubileumi esteken egy koncertparfümöt is bemutatnak, amelyet a saját kézműves parfümházát megalapító magyar parfümőrrel, Bálint Csabával közösen alkotott az együttes.

Lickl és Brahms szerzeményeit és Muszorgszkij-Ravel Egy kiállítás képei című művét adja elő a 210 éve alapított pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar Varga Gilbert vezényletével, Nelson Goerner zongoraművész közreműködésével jubileumi koncertjein Pécsen és a fővárosban december 9-én és 10-én. Az alkotóközösség december 9-én 210 éves fennállását ünnepli a Kodály Központban és másnap a Müpában.

Az esteken a zenekart alapító Lickl György Mexikóban felfedezett vonósnégyesének zenekari átirata hallható majd elsőként. A művet Vass András karmester kutatta fel és hangszerelte a jubileum alkalmából. A Varga Gilbert által vezényelt esten Muszorgszkij és Ravel Egy kiállítás képei című közkedvelt műve idézi fel a Kodály Központ alapító koncertjét, amely fordulópontot jelentett az együttes modern kori történetében.

Az este elhangzik Johannes Brahms I. d-moll zongoraversenye is Nelson Goerner zongoraművész közreműködésével.

A december 9-i ünnepi koncert bevételével a zenekar a koronavírus miatt árván maradtakat támogatja.

Ezen az esten mutatják be a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karos hallgatóinak grafikai pályamunkáit is, amelynek témája a komolyzene, mint inspiráció.

A jubileumi esteken egy koncertparfümöt is bemutatnak. Azzal a női és férfi egyedi illatkülönlegességgel ismerkedhet meg a közönség, amelyet a saját kézműves parfümházát megalapító, Szerbiában élő magyar parfümőrrel, Bálint Csabával közösen alkotott az együttes.

A koncertekről további részletek a zenekar honlapján lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában