fő a biztonság

2021.11.13. 10:35

Májusra halasztják a Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok Háry Jánosának bemutatóját

A járványhelyzet miatt az eredetileg tervezett november végi időpont helyett csak jövő májusban mutatják be a muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában, a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) együttműködésében megvalósuló Háry János című produkciót.

A PFZ közleménye szerint a Kodály Zoltán darabját feldolgozó partnerek mérlegelték, hogy az énekművészek és bábművészek, muzsikusok, felnőtt és gyermek kórustagok részvételével zajló előadás előkészítése, megtartása milyen kockázattal jár a jelen járványügyi helyzetben.

A 60 éves bábszínház és a 210 éves zenekar november végére tervezett családi előadásai így 2022 májusában lesznek csak láthatók Pécsen, az alkotók addig pedig szakmai érdekességek, kulisszatitkok megosztásával teszik izgalmasabbá a várakozás időszakát

- írták.

A jelenlegi tervek szerint a Háry János díszbemutatóját május 12-én tartják a pécsi Kodály Központban, majd május 14-én és az érdeklődés függvényében még egy alkalommal esti előadással várják majd a családokat.

A közleményben a Bóbita Bábszínház hangsúlyozta, hogy a jubileumi előadást megilleti az legalaposabb szakmai felkészülés, az ünnepi készülődés és a felhőtlen öröm mind a színpadon, mind a közönséggel való találkozásban, és ez sajnos ezekben a hetekben nem biztosítható.

A Pannon Filharmonikusok szerint a döntés meghozatalában a szakmai feltételek mérlegelésén túl az egyik legfontosabb szempont a muzsikusok, a fellépő művészek, és természetesen a gyermekkar egészségének védelme volt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a novemberre megváltott jegyeket a vásárlás helyszínén szükség esetén december 31-ig visszaváltják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában