November 17.

2021.11.08. 12:00

Észt zongoraművésszel ad közös koncertet Karosi Júlia

Karosi Júlia Orszáczky-díjas dzsesszénekes, zeneszerző Kristjan Randalu észt zongoraművésszel közösen ad koncertet november 17-én a Zeneakadémián.

Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelõs helyettes államtitkára (b) átadja Karosi Júlia énekmûvésznek (k) a Lakatos Ablakos Dezsõ dzsessz-elõadómûvészeti ösztöndíjat a zenei ösztöndíjak díjkiosztó gálakoncertjén a Zeneakadémia Solti Termében 2017. április 3-án. Huszonhárom fiatal tehetség vehette át a Kodály Zoltán zenei alkotói, a Fischer Annie zenei elõadó-mûvészeti, valamint a Lakatos Ablakos Dezsõ dzsessz-elõadómûvészeti ösztöndíjakat. Jobbról Bõsze Ádám mûsorvezetõ.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az est programjában Karosi Júlia Without Dimensions című lemezének Bartók-átiratai mellett Kodály epigrammáiból és az énekes új szerzeményeiből kap ízelítőt a közönség

– közölték a szervezők az MTI-vel.

Az énekes Without Dimensions című albuma tavaly jelent meg a német-holland Double Moon Records gondozásában. A lemezről a rangos Jazz Weekly, valamint számos nyugati szaklap közölt elismerő kritikát. A hat Bartók- és egy Kodály-mű átdolgozását, valamint Karosi Júlia öt saját kompozícióját tartalmazó anyagon Ben Moder világhírű amerikai gitáros játéka is hallható.

Karosi Júlia három évvel ezelőtt nyert a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramján Bartók Mikrokozmoszaira, valamint Kodály Epigrammáira készített átirataival. A program része volt egy elsősorban énekeseknek szánt munkafüzet, intonációs és improvizációs gyakorlatok összeállítása, és az ehhez kapcsoló grafikai anyag elkészítése.

Kristjan Randalu korosztályának egyik legkeresettebb zongoraművésze és zeneszerzője. Szakmai munkásságát negyven lemezfelvételen rögzítették szólistaként és közreműködőként. 2006-ban Grammy-díjra jelölték.

A koncert vendégművésze Juhász Gábor dzsesszgitáros lesz, aki számos sikeres lemez közreműködője zeneszerzőként, zenekarvezetőként, hangszerelőként és hangszeres muzsikusként.

Borítókép: Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára (b) átadja Karosi Júlia énekművésznek (k) a Lakatos Ablakos Dezső dzsessz-előadóművészeti ösztöndíjat a zenei ösztöndíjak díjkiosztó gálakoncertjén a Zeneakadémia Solti Termében 2017. április 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában