„Debrecenbe kéne menni”

2021.08.10. 14:16

Számtalan programmal várja a Hagyományok Háza jubileumi gálaműsora

A részvétel ingyenes, a szervezők az eseményre az egész Kárpát-medencéből várnak vendégeket.

Forrás: Magyar Állami Népi Együttes

Fotó: Váradi Levente

A Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes szervezésében Debrecenben, augusztus 12-én kultúrális ünnepség nyílik a látogatók számára. Az egész napos rendezvényen szakmai programok, kirakodó vásár, kézműves foglalkozások, népi játékok és előadások váltják egymást. A műsor a Kolozsvári piactéren című összeállítással zárul.

A Magyar Állami Népi Együttes a hetvenedik születésnapját, a Hagyományok Háza pedig megalakulásának húszéves jubileumát ünnepli a Virágkarneváli Hét rendezvénysorozatának keretében. A Hagyományok Háza nap és gálaműsor kínálatában főként a Szabadtéri Színpad előtti téren és annak környékén készülnek programok. Az esemény közben az érdeklődők a Hagyományok Háza módszertani kiadványait is megtekinthetik. Ezenkívül a gyermekekre a Bihari Népművészeti Egyesület szervezésében további foglalkozások, mesék és játékok várnak a Bihari Góréban.

Az előadók között bemutatkoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye folklór együttesei. Továbbá Kolozsvári piactéren címmel készül látványos produkció, amely feleleveníti majd a város színes, vásári világát. A darab rendezője és koreográfusa, Mihályi Gábor a táncjáték koncepciójával kapcsolatban elmondta, a piac gazdasági szerepe mellett találkozási helyként és közösségi térként is szolgált. A műsor alatt pedig a koncepció tovább bővül a kincses város történeti pillanataival.

A nap házigazdája Gyönyörű Zsigmond, a magyar kultúra lovagja, nagyvőfély. A programokkal kapcsolatban további információk a Hagyományok Háza honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában