MVM Koncertek

2021.05.17. 15:05

Otthonából ad online zongoraestet Dráfi Kálmán

A hangversenyen Liszt, Chopin és Schubert műveit hallgathatják meg a zongorairodalom kedvelői.

Exkluzív online zongoraestet ad otthonából csütörtökön Dráfi Kálmán az MVM Koncertek – A Zongora-sorozatban.

A live streaming zongoraesten Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget a zongoraművésszel. A hangversenyen Liszt, Chopin és Schubert műveit hallgathatják meg a zongorairodalom kedvelői, valamint betekintést kaphatnak a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is – közölték a szervezők hétfőn.

A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában a www.azongora.hu honlapon. Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és jegyvásárlók díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az [email protected] e-mail-címen történő jelentkezéssel.

Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész 1977 óta a Zeneakadémia tanára majd tanszékvezetője, a japán Kobe College vendégprofesszora és Cziffra György senlisi Zongoraakadémiájának vezető tanára. Szenvedélyes és elhivatott tanárként büszke számos nemzetközi karriert befutott növendékére is.

Rendkívül gazdag pályafutása alatt olyan zenekarokkal koncertezett, mint a Leningrádi Filharmonikusok Mariss Jansons, vagy a Bostoni Filharmonikusok Seiji Ozawa vezényletével, de fellépett Ferencsik János és Kobajasi Kenicsiró dirigálása mellett is.

Dráfi Kálmán 1974-ben, 19 évesen szerezte művészdiplomáját a Zeneakadémián Kadosa Pál és Bächer Mihály növendékeként. Friss diplomásként két évig Moszkvában a Csajkovszkij Zeneakadémián végzett aspirantúrát annak a Bella Davidovicsnak az osztályában, aki néhány év múlva a New York-i Juilliard School of Music neves tanára lett.

1978-ban Fischer Annie ajánlására a Menton Festival de Musique vendégeként lépett fel, melyet rendszeres meghívások követtek Franciaországba. 1985-ben kétéves lemezszerződés szólította Párizsba. Hazai és nemzetközi lemezfelvételei elsősorban Liszt, Chopin és a romantikus zongorairodalom köré épülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában