ez lesz helyette

2021.04.03. 13:05

Idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál

Idén sem rendezik meg a Hollókői Húsvéti Fesztivált és a locsolkodást, elmaradnak a Nógrád megyei világörökségi faluban a hagyományőrző programok is.

Forrás: Origo / Csudai Sándor

A Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. közleményben azt írta:

az immár két éve elmaradó húsvéti fesztivál, annak hagyományőrző forgatagával a vendégeknek és a szervezőknek is hiányzik, ezért úgy döntöttek, hogy augusztus 20. és 22. között háromnapos hagyományőrző fesztivált szerveznek

ugyanolyan formában, mint húsvétkor teszik. Ennek részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást – írja a life.hu.

Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kitért arra is, hogy a hatályos szabályoknak megfelelően a kézműves- és ajándékboltok mellett a kiállítások sem látogathatók, nem kereshetik fel a turisták a várat sem.

A településre érkező túrázókat, sétálni vágyókat korlátozott számban, a településen rendelkezésre álló parkolóhelyek erejéig tudják fogadni, míg a forgalmat a helyi polgárőrség mellett a rendőrség is irányítani fogja.

A helyi vendéglők, élelmiszert árusítók és a helyi piac árusai elvitelre értékesíthetnek a szabályokat szintén betartva írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában