sorozat

2021.01.21. 15:00

Bartók és Liszt nevét viselik a Müpa szervezésében megvalósuló összművészeti események

A programsorozat célja, hogy a hazai és európai partnerintézményekkel együttműködésben még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára a következő években.

Bartók Béla és Liszt Ferenc nevét viselik majd a Müpa szervezésében 2021-ben megvalósuló összművészeti eseménysorozatok.

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek eseménysorozat áprilisra rendhagyó programmal készül, 2021 őszén pedig Liszt Ferenc születésének 210. évfordulójához kapcsolódva a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál várja majd a látogatókat – közölte a Müpa.

„Bartók Béla és Liszt Ferenc két világhírű alkotónk, nevük a nemzetközi művészeti térben évtizedek óta azonnali asszociációként fonódik össze a magyar kultúra gazdagságával, szépségével, erejével. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a Müpa csapata az elmúlt másfél évtizedben felhalmozott tudását és tapasztalatát a következő időszakban többek közt annak szolgálatába állíthatja, hogy Bartókot és Lisztet valódi kulturális fesztiválmárkává tegye” – mondta el Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

2021 tavaszán, születésének 140. évfordulójához kapcsolódva, Bartók Béla zsenialitása előtt tiszteleg majd a róla elnevezett tavaszi programsorozat, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amely évről évre megmutatja, hogy az a szemlélet, a hagyományok tisztelete és a megújulásra kész kreativitás, amely Bartókot is jellemezte, hogy jelenik meg korunk meghatározó művészeinek alkotásaiban.

Káel Csaba kiemelte, hogy a pandémia által különösen sújtott kulturális és turisztikai szektor biztonsága, stabilitása, fokozatos újraindítása létkérdés. A 2021-es Bartók-évforduló kiváló alkalom a Bartók Tavasz bemutatkozására.

A programsorozat célja, hogy a hazai és európai partnerintézményekkel együttműködésben még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára a következő években. A nemzetközi és hazai művészeket egyaránt felvonultató eseménysorozat a Müpa szervezésében valósul meg, és fontos középtávú terv, hogy a Bartók Tavasz országos fesztivállá nője ki magát.

„Természetesen ez az év minden szempontból rendhagyó, így maga a Bartók Tavasz is az lesz: az eseménysorozat a járványhelyzethez igazodó programokkal és formátumokkal várja az áprilist” – fűzte hozzá Káel Csaba, kiemelve, hogy a Bartók Tavasz részletes programjáról több lépcsőben tájékoztatják majd a közönséget, 2021 őszén pedig Liszt születésének 210. évfordulójához kapcsolódva a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál várja majd a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában