családi szórakozás a fotelből

2020.12.14. 07:05

Ünnepi repertoár a Bábfilmszínház műsorán

Előadás-sorozattal és új premierrel ünnepel a Budapest Bábszínház december 19. és január 2. között. Igazi klasszikusok is jönnek: Holle anyó, Phileas Fogg, Rumcájsz, Boribon és Annipanni.

Forrás: Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház legnépszerűbb előadásaira lehet streamjegyet váltani az ünnepek alatt. A Bábfilmszínház minden korosztály számára szórakozást kínál, és egy szívet melengetően szép történet is debütál a képernyőn. A kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigók. Ez a különleges előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, melyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

Fotó: Budapest Bábszínház

„A történetet a gyermekekre vágyakozó anya és apa meséli élőszereplőként, és bunraku bábokkal elevenedik meg a színpadon. Koncepcióm szerint a bábok szintjén a gyerekek ugyan csak a történet végén, megannyi izgalmas kalandot követően találkoznak, ám »láthatatlan« szinten összefonódik az életük már jóval hamarabb.

A filmes zenével kísért kalandok sok-sok humorral és játékkal a nagycsoportos óvodásoktól kezdve minden korosztályhoz szólnak elfogadásról, összetartozásról, a család fontosságáról”

– mondta Hoffer Károly rendező.

Az ünnepi streamműsor már december 12–13-án elkezdődik Jules Verne ikonikus történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással, melyet Kuthy Ágnes rendezett tavaly a Budapest Bábszínházban.

December 19–20-án és 28-án Václav Ctvrtek: Rumcájsz című meséje, az idei évad első bemutatója lesz képernyőn Schneider Jankó rendezésében.

December 25-én karácsonykor és január 3-án sokak kedvencét, a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében láthatják a Bábfilmszínház nézői.

Fotó: Budapest Bábszínház

December 26-án és 27-én Hoffer Károly rendezésében a Gengszter nagyi lesz műsoron.

December 31-én folytatja a hagyományt a bábszínház, és sokak kedvence, a Boribon és Annipanni lesz látható. Ellinger Edina rendezése többek között a Színikritikusok Díját is elnyerte a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás kategóriájában 2014-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában