antalayai filmfesztivál

2020.10.11. 11:02

A legjobb színésznő díjával jutalmazták Stork Natasa szerelmes utazását (videó)

A színésznő Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje főszerepéért kapta az elismerést szombat este az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon Törökországban – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Budapest, 2020. augusztus 11. Stork Natasa színmûvésznõ a budapesti New York Palace szállodában 2020. augusztus 10-én. Szilágyi Fanni rendezõ Veszélyes lehet a fagyi címû, 2021-ben bemutatásra kerülõ mozifilmjében a fõszereplõ ikerpár mindkét tagját Stork Natasa alakítja. Horvát Lili rendezõ Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre címû filmje, amelynek szintén Stork Natasa az egyik fõszereplõje, az elsõ magyar alkotás, amely meghívást kapott a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjába. A nagyjátékfilm szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba. MTI/Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

Ada Solomon román producer, az Európai Filmakadémia elnökhelyettese volt a nemzetközi szakmai zsűri elnöke a törökországi fesztiválon.

„Ez az első alkalom, hogy főszerepet játszhattam egy nagyjátékfilmben. Hihetetlen utazás volt egy szerelmes lélek mélyére. Horvát Lili volt a kalauzom ebben a rejtélyes világban – nagyon hálás vagyok neki a rendkívül érzékeny és intelligens útmutatásáért”

- mondta el Stork Natasa a díj átvételekor.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus dráma korábban nagy sikerrel mutatkozott be a velencei, majd a torontói filmfesztiválokon.

Fesztiválkörútja hamarosan az Egyesült Államok legnagyobb múltú filmfesztiválján folytatódik Chicagóban, és Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvénye, a puszani fesztivál is műsorra tűzi rangos válogatásában. Októberben Varsóban és Haifán is látható lesz, majd a thesszaloniki filmfesztivál, a denveri filmfesztivál, a valladolidi Seminci, valamint a kínai Pingyao Nemzetközi Filmfesztivál is versenyprogramjába válogatta a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert volt.

A történet szerint Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Magyarországon a Mozinet forgalmazásában látható a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, eddig már több mint 10 ezren látták a hazai mozikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában