műfajt teremt a Madách Színház

2020.05.28. 15:26

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter élőben játszik otthonából

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Madách Színház egy világszinten is új műfajt teremt a kultúra világában. A „Madách Színház élőben az Ön otthonában” című internetes előadássorozat keretein belül az intézmény két vadonatúj darabbal lepi meg a közönséget, melyeket a színészek a saját otthonaikban adnak elő élőben. Carol Rocamora: Örökké fogd a kezem című művének ősbemutatóját Szirtes Tamás rendezésében, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában június 4-én 20 órakor láthatják először a nézők, Bernard Slade: Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátéka pedig Kovács Lotti és Szemenyei János közreműködésével, Harangi Mária rendezésében június 11-én 20 órakor debütál. A jegyvásárlásra – jelképes áron – a Madách Színház honlapján van lehetőség.

Forrás: Madách Színház

A budapesti Madách Színház megtalálta a megoldást, hogy az újraindulás pillanatáig se fossza meg közönségét az előadások varázslatos világától: „Madách Színház élőben az Ön otthonában” néven indítja el új, online térben és valós időben közvetített előadássorozatát. A rendkívüli körülmények miatt az előadások helyszíne nem más, mint a színészek otthona, ahonnan élőben sugározzák majd a darabokat. Az új, digitális műfaj előnye, hogy minden néző a legjobb helyről nézheti végig a színdarabot, valamint az ülőhelyek korlátozott száma sem jelent gondot.

A különleges előadásokat kizárólag a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni, később – ugyanúgy, mint a színházban játszott darabok – ezek sem lesznek visszanézhetők.

„Ezekben a nehéz időkben az embereknek még nagyobb szüksége van a színház adta egyedülálló impulzusokra. A színház varázsától és az ott megszülető egyedi, megismételhetetlen pillanatoktól senkit sem szeretnénk megfosztani. Ezért született meg az az ötlet, hogy az online térben nyújtsunk kellemes pillanatokat látogatóink számára. Ez azonban nemcsak a nézőknek nyújt majd örömet, hiszen a színészek is nagyon várják már, hogy újra „élőben” kápráztathassák el a közönségüket” – idézi a színház közleménye Szirtes Tamást, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas rendezőt.

A sorozat nyitásaként Szirtes Tamás rendezésében, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában mutatják be Carol Rocamora: Örökké fogd a kezem című művét, amelyet a szerző Anton Pavlovics Csehov és felesége, Olga Knyipper színésznő levelezése nyomán írt. A nem mindennapi színdarabbal a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-házaspár, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter betekintést enged saját otthonába, ezzel még bensőségesebbé téve az előadás hangulatát.

„Korábban is dolgoztunk már együtt házaspárként, de arra még nem volt példa, hogy a színpad helyett a saját otthonunk legyen a díszlet”

– mondta a darab kapcsán Nagy-Kálózy Eszter.

A jegyek – jelképes, 1500 Ft-os áron – a Madách Színház honlapján már elérhetők.

Az Örökké fogd a kezem című darab internetes ősbemutatójára 2020. június 4-én színházi időben, 20 órakor, a további előadásokra pedig június 5-én, 6-án, 9-én és 10-én kerül sor.

A Jövőre, veled, ugyanitt című darabot először június 11-én, ezt követően pedig június 12-én, 13-án, 16-án és 17-én, ugyancsak 20 órás kezdettel tekinthetik meg a nézők.

A Madách Színház azonban nemcsak egy, hanem egyből két online remekművel kedveskedik közönségének. A sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátéka lesz Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában.„A darabot Harangi Mária rendezte úgy, hogy a próbafolyamat során egyetlen alkalommal sem találkoztunk személyesen. Ez mindannyiunk számára új helyzetet jelentett, de azt gondolom, hogy sikeresen vettük a digitális akadályokat, és egy nagyon izgalmas dolgot alkottunk közösen” – tette hozzá a George-ot alakító Szemenyei János színművész.

A Madách Színház újító kezdeményezésének további különlegessége, hogy a nézőknek nemcsak az előadások megtekintésére lesz lehetősége, hanem a színdarabok kezdete előtt, 19:20-tól részt vehetnek egy virtuális társalgáson is, ahol Nyáry Krisztián és Gálvölgyi János válaszolnak majd a publikum által feltett érdekes kérdésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában