Minden, ami folk

2020.05.15. 11:24

Rendszeres online műsort indít a Hagyományok Háza

Élő koncertek, kézműves tanfolyamok, vetélkedők, portréműsorokkal, beszélgetések várják a nézőket.

Forrás: Hagyományok Háza

Az elmúlt hétvégén, a Táncház Napja című rendezvény égisze alatt közvetített kísérleti adást követően május 16-án indul el a Hagyományok Háza online műsora, a FolkStúdió. A program élő koncertekkel, kulisszák mögötti betekintésekkel, kézműves tanfolyamokkal, interaktív vetélkedőkkel, portréműsorokkal, beszélgetésekkel színesíti a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő hagyományőrzők és a népi kultúra iránt érdeklődők mindennapjait.

A kezdeményezés átgondolt folyamat része. A Hagyományok Háza Youtube-csatornáján az utóbbi két évben számtalan ismeretterjesztő anyag, valamint a Folkudvar című magazinműsor közel száz része vált elérhetővé.

Nézze meg itt a Folkudvar egyik adását, Hideg Anna népi adatközlő portréját:

Ugyancsak a nézőket szolgálják a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes értékes felvételei, beleértve az Akkor és most – élő néphagyomány című összeállításokat.

Az Akkor és most sorozat egyik videóját itt is meg tudja tekinteni:

A FolkStúdiót olyan széleskörű műsorfolyamnak szánjuk, amely tükrözi az intézmény sokszínűségét, napjainkhoz kötődő empátiáját – közölték a szervezők, akiknek a palettáján a meséktől kezdve az amatőr együtteseket megszólító kvízműsoron keresztül számos program szerepel. A műsorfolyam egy része előre gyártott tartalom lesz, így már hetek óta folynak az előkészítő munkák. Az alkotók a napi műsorban az igényeket is figyelembe veszik, valamint számolnak a mostani nehéz járványügyi helyzet enyhülésével is.

A műsorfolyam napi programja a Hagyományok Háza honlapján érhető el.

A szombati adás fókuszában a Köszönjük Magyarország projekt szerepel, valamint a nézők megismerhetik a Virágoztam anno rajzpályázat győzteseit. Kalina Veronika az Egy emberöltőn át című tematikus rovathoz kapcsolódó szokásokat és rítusokat osztja meg.

A hétfői nap mesével indul és a Magyar Állami Népi Együttes mozijával folytatódik. A keddi Folkkvízben budapesti amatőr együttesek mérik össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában