Different dimension

2020.02.03. 11:43

Stanley Jordan a Budapesti Nyári Fesztiválon zenél

Az amerikai dzsesszgitáros kvartettjével június 28-án ad koncertet.

SP - MSICA/STANLEY JORDAN/SP - VARIEDADES - O guitarrista norte-americano Stanley Jordan durante apresentao no Bourbon Street, na capital paulista, na noite de ontem (11). 12/12/2012 - Foto: ERNESTO RODRIGUES/ESTADO CONTEDO

Forrás: AFP / Agência Estado

Fotó: ERNESTO RODRIGUE

Stanley Jordan ismét a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lép fel: az amerikai dzsesszgitáros kvartettjével június 28-án ad koncertet a Budapesti Nyári Fesztiválon közölték a szervezők.

A szervezők tájékoztatása szerint

a Different dimension című koncerten Stanley Jordan Christian Galvez basszusgitárossal és a tHUNder Duóval az észak- és dél-amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve játszik 21. századi kamarazenét.

A közleményben felidézik, hogy Stanley Jordan pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásaival, popslágerek kapcsán tett felfedezésekkel, a dzsessz határait feszegető, ultramodern improvizációval vált ismertté.

A nyári koncerten a Stanley Jordan Quartet tagjaként fellép a chilei Christian Galvez basszusgitáros is, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is közreműködött és Gary Willis, Dominique di Piazza és Hadrien Feraud mellett tagja a Masters of Bass együttesnek is.

A külföldi zenészek két hazai ütőhangszeres művésszel, Dörnyei Gáborral és Horváth Kornéllal játszanak együtt. Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben készült Drumeo című filmje olyan kiválóságok közé emelte, mint Peter Erskine, Bernard Purdie és Billy Cobham.

A Kossuth-díjas Horváth Kornélt jól ismeri mind a magyar, mind a külföldi közönség, 2016-ban a brit Rhythm magazin olvasói Az év ütőhangszeres művészének választották. A zenész játékában izgalmasan ötvözi a magyar zenei gyökereket a dzsesszel, az indiai, arab, afrikai és latin-amerikai hatásokkal.

Borítókép: Stanley Jordan amerikai jazzgitáros és zeneszerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában