Félmillió eurót ér

2019.12.19. 12:45

Megkerült Lajkó Félix különleges hegedűje

A hangszert Mindenszentek napján lopták el egy személyautóból.

Veszprém, 2018. július 11. Lajkó Félix hegedûmûvész a lengyel Volosi zenekarral közös koncertjén a VeszprémFesten, a Hangvillában 2018. július 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Szerbiai Belügyminisztérium munkatársai Újvidéken letartóztatták a temerini 50 esztendős N. S.-t és az ópázovai 47 éves P. J.-t, akiket nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítanak. A gyanú szerint november elsején Péterrévén egy személygépkocsiból elloptak egy XIX. században készült hegedűt, amelynek az értékét félmillió euróra becsülik a szakértők írja a Szabad Magyar Szó.

A rendőri intézkedés során az egyik gyanúsított, akinél a hegedű volt, megpróbált elszökni, és el is hajította a hangszert.

A rendőrség gyorsan utolérte, majd letartóztatta.

Mindkét gyanúsítottat negyvennyolc órás előzetes letartóztatásba helyezték, és bűnvádi feljelentést tettek ellenük.

A szerb sajtó úgy tudja, a hegedű Lajkó Félixé volt, és a hírek szerint már vissza is juttatták a hegedűművésznek a hangszerét, ami egy, az 1800-as évek elején készült Domenico Montano hegedű.

Borítókép: Lajkó Félix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában