Nézze meg!

2019.12.13. 11:06

Megható kisfilmmel készül az ünnepekre a Müpa (videó)

Különbözőek vagyunk, másként hallgatunk zenét, más és más ragad meg minket, másképp éljük meg az ünnepek varázslatát is. Egy azonban biztos: a maradandó élményeknél aligha létezik szebb ajándék. Többek között erről szól a Művészetek Palotája (Müpa) karácsonyi kisfilmje.

Az alkotás egy különleges család életébe, az ünnepi készülődés magával ragadó mozzanataiba, sőt a Müpa kulisszái mögé is bepillantást enged. A kisfilmet az elmúlt napokban mutatták be a fővárosi intézmény közösségi csatornáin – hívta fel rá a figyelmet az Origo.

- A Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében megvalósult rendhagyó kiállításunkon fogalmazódott meg a gondolat: a szeretet kreatív. Ez a kreativitás elevenedik meg a színpadon estéről estére a Müpa előadásain és koncertjein, ez ölt testet az idei ünnepi kampányunk rendkívüli hangszobraiban és a karácsonyi kisfilm képkockáin is

- mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

A karácsonyi rövidfilmet Fazakas Péter rendezte, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Szabadság – Különjárat, az Árulók, a Társas játék vagy a 200 első randi; emellett számtalan reklámfilmet is jegyez.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=_CyV6_RzGKU&feature=emb_logo

Az alkotás egy kisfiú megható történetét mutatja be, akit a Müpában dolgozó, ügyelő édesapja egy különleges ajándékkal lep meg karácsony estéjén.

Bősz Mirkó személyesíti meg a kisfiút, aki Zombola Péter és Gulya Róbert zeneszerző csodás muzsikájától megihletve „lerajzolja a hangokat”. Édesapja pedig – akit a Stúdió K színésze, Sipos György alakít – lenyűgöző kreativitással találja meg a módját, hogy kézzelfoghatóvá varázsolja a zenei élményt a kisfiú számára.

Hangszobrok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Müpa kiállításán, a zenei motívumok által inspirált művek árverezéséből befolyó összeget a karitatív szervezet a hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosüzem eszköztárának bővítésére fordítja
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A kisfilmben az édesanya szerepében egy pillanatra feltűnik az alig néhány héttel ezelőtt nemzetközi Emmy-díjjal kitüntetett kiváló színésznő, Gera Marina is. A főszereplő, Mirkó sem először szerepel a vásznon: aki elég szemfüles, az ikonikus karácsonyi kisfilmjeiről híres brit márka, a John Lewis Budapesten forgatott idei reklámfilmjében is felfedezheti a színészpalántát.

- Rengeteg meglepő és megható emberi történet helyszíne a Müpa a mindennapokban, rendkívül sok különleges élettörténetbe nyerünk bepillantást a közönségünknek köszönhetően. Bár a karácsonyi kisfilm maga fikció, több eleme valós karakterekhez és helyzetekhez kapcsolódik. Szerettük volna a Müpa-élményt mindenki számára átélhetővé, kézzelfoghatóvá tenni úgy, hogy azzal egy fontos ügyet is szolgáljunk

- fogalmazott Egri Gábor, a Müpa értékesítési és marketingigazgatója arról a kiállításról, amelyen olyan hangszobrok láthatók, amelyeket világsztárok, mások mellett Zubin Mehta, José Cura, Fischer Iván és Eötvös Péter írtak alá, és amelyeknek elárverezéséből a hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosüzem eszköztárának bővítését támogatják.

Borítóképünk kivágás a fenti kisfilmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában