Kortárs zene

2019.05.15. 11:00

Rengetegen jelentkeztek az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjára

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán.

Forrás: Shutterstock

Az Eötvös Péter Alapítvány három éven át tartó mentorprogramot hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2018-ban. A program utolsó évére is rekordszámú volt a jelentkezés: a világ minden részéből érkezett fiatal karmesterek és zeneszerzők közül Eötvös Péter, Vajda Gergely és Horváth Balázs választotta ki a 2020-as év résztvevőit.

A program vezető professzora Eötvös Péter (zeneszerző, karmester) és Vajda Gergely (zeneszerző, karmester), aki 2019 áprilisától az alapítvány programigazgatójaként segíti Eötvös Péter munkáját. A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és az alapítók reményei szerint később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját.

A mentorprogram koncertjeit élőben követheti a közönség a Budapest Music Centerből. A program állandó zenekari partnere az Óbudai Danubia Zenekar.

2019 novemberében a program első résztvevői már nagyzenekari bemutatkozási lehetőséget is kapnak. Toby Thatcher a Pannon Filharmonikus Zenekart vezényli Pécsett, Aaron Holloway-Nahum klarinétversenyét mutatják be Horia Dumitrache közreműködésével. Su-Han Yang az MR Szimfonikus Zenekar élén mutatkozhat be a Zeneakadémián: Alex Nante fuvolaversenyét vezényli Camilla Hoitenga közreműködésével.

2020-ben a mentorprogram utolsó évét Holly Hyun Choe (USA) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek valamint Hankyeol Yoon (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentina – Olaszország) zeneszerzők kezdhetik el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában