öt írással akár

2019.05.11. 21:29

Július 15-ig lehet nevezni a 2019-es 100 szóban Budapest pályázatra

A legjobb 100 történet zsebkönyvben jelenik meg, a legjobb tizenkettőt pedig kortárs művészek illusztrálják.

Július 15-ig lehet nevezni a 2019-es 100 szóban Budapest pályázatra – mondta el Kobrizsa Ádám, a szervező Mindspace csapat képviselője csütörtökön Budapesten.

Hozzátette: a legfeljebb 100 szavas, Budapesthez kapcsolódó történeteket online, a budapest.in100words.eu internetes oldalon keresztül, valamint postai úton lehet beküldeni. A pályázat mindenki számára nyitott, egy pályázó legfeljebb öt történettel nevezhet.

A legjobb 100 történet zsebkönyvben jelenik meg, a legjobb tizenkettőt pedig kortárs művészek illusztrálják. Az alkotásokból a CAFe Budapest Fesztiválon lesz kiállítás, amelynek megnyitóján három írás megzenésített változata is elhangzik. Az első három helyezett 75, 50 és 25 ezer forint pénzjutalomban részesül. A 18 éven alattiak kategóriájának legjobbjait külön is díjazzák – emelte ki Kobrizsa Ádám a sajtótájékoztatón.

A beérkezett írásokat négytagú zsűri – Székely Kriszta rendező, Jakab Juli dramaturg-színésznő, Nagy Dániel Viktor színész és Busa Pista előadóművész – bírálja el anonim rendszerben.

Székely Kriszta hangsúlyozta: nagyon nehéz 100 szóban összefoglalni valamit, de amikor sikerül, mert az ember rá van kényszerítve, hogy csak a dolgok esszenciáját ragadja meg, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz.

A legszebb a 100 szóban Budapest pályázatban, hogy teljesen kortalan, bárki jelentkezhet a fiataloktól az legidősebbekig – emelte ki Busa Pista.

Kobrizsa Ádám felidézte: a pályázat ötletét a chilei Santiagóból vették, ahol 16 éve indult el egy hasonló kezdeményezés. A 100 szóban Budapest pályázatot először 2014-ben rendezték meg, az ötletet a kezdetektől támogatja a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK). 2018-ban mintegy 1400 pályázat érkezett a felhívásra.

Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a pályázatra minden évben rengeteg jó, frappáns, humoros vagy éppen szívfakasztó írás születik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában