székelyföld

2019.01.17. 20:53

Magyar Filmnapokat szervez a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

Olyan alkotások kerülnek vetítésre, amelyek Erdélyben még nem mutatkoztak be.

Budapest, 2015. október 18. Sándor Pál filmrendezõ (k) és a Vándorszínészek címû filmjének fõszereplõi a forgatáson, a Mafilm budapesti stúdiójában 2015. október 18-án. Mögötte ifj. Vidnyánszky Attila, Gonzales Jázmin, Mohai Tamás, Végh Péter, Rudolf Péter, Gáspár Sándor, Nagy-Kálózy Eszter és Martinovics Dorina (b-j). MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

A magyar kultúra napja jó alkalom arra, hogy bepótoljuk azokat a magyar filmeket, amelyekről lemaradtunk az utóbbi időben, vagy amelyeket Erdélyben még nem vetítettek: a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi ugyanis január 18. és 24. között Magyar Filmnapokat szervez – írja a Maszol.

Két vetítés lesz az Állampolgár (r. Vranik Roland), a Vándorszínészek (r. Sándor Pál), a Nyitva (r. Nagypál Orsi) című filmekből és egy-egy A hentes, a kurva és a félszemű (r. Szász János), az Aurora Borealis (r. Mészáros Márta), az Örök tél (r. Szász Attila), a Lajkó – Cigány az űrben (r. Lengyel Balázs), a Budapest Noir (r. Gárdos Éva), a Valami Amerika 3. (r. Herendi Gábor), A Viszkis (r. Antal Nimród) című filmekből, valamint a Magyar népmesék animációs sorozatból is.

Borítókép: Sándor Pál filmrendező (k) és a Vándorszínészek című filmjének főszereplői a forgatáson, a Mafilm budapesti stúdiójában 2015. október 18-án. Mögötte ifj. Vidnyánszky Attila, Gonzales Jázmin, Mohai Tamás, Végh Péter, Rudolf Péter, Gáspár Sándor, Nagy-Kálózy Eszter és Martinovics Dorina (b-j).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában