Izgalmas alkotás

2018.10.09. 20:18

Magyar animáció készül Az utolsó vacsorából

Várhatóan karácsony körül mutatják be Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező Utolsó vacsora című legújabb művét a Duna tévécsatornán – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című festménye

Forrás: Shutterstock

Rófusz Ferenc negyven évig dédelgette filmje megvalósítását, amely Az utolsó vacsora című Leonardo-festményt eleveníti meg. A Kossuth-díjas rendező szerint megérte ez a várakozás. „Szerencsére nem engedték meg annak idején, hogy elkészüljön ez a film, mert biztos, hogy nem tudtuk volna ilyen minőségben elkészíteni” – hangsúlyozta Rófusz Ferenc, aki idén ötven éve kezdte meg pályafutását a Pannónia Filmstúdiónál.

Kiemelte, hogy ma már élhettek a modern technika adta új lehetőségekkel. A 10 perces alkotás vegyes technikával készült: 2D és 3D animációval, valamint élőszereplővel. Az élőfilmes részt Rudolf Péterrel vették fel.

A negyven évvel ezelőtti eredeti storyboardon és a Bibliából átvett monológon semmit nem változtattak.

Mint mondta, a film három év alatt készült el sziszifuszi munkában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával, de külön hozzájárulást kaptak a Magyar Művészeti Akadémiától, a Nemzeti Kulturális Alaptól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától is.

„Így tudtuk elérni ezt a minőséget, ráadásul élőzenét is tudtunk hozzá készíteni Pacsay Attila zeneszerző közreműködésével a Pannonia Filmstúdióban” – magyarázta a rendező.

A 2002-ben Magyarországra visszatért rendező elmondta, hogy külföldi kalandozásai során egyetlen egyedi filmet nem gyártott. „Úgy éreztem mindig, hogy amit én itt Magyarországon találtam ki, azt én itt szeretném megcsinálni” – hangsúlyozta.

Borítókép: Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című festménye. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában