75 éves lenne

2018.08.11. 09:04

Negyedik alkalommal emlékeznek Cseh Tamásra Bakonybélben

Az Énekmondók Emlékezete rendezvényen a falu díszpolgárára és a Bakonybél környéki erdőkben megalapított bakonyi indián játékok kitalálójára olyan programokkal emlékeznek, melyek az énekes műfaji sokoldalúságát, zenészi és emberi vonásait egyaránt méltó módon bemutatják.

A Tinódi Pajzs Egyesülettel és Kátai Zoltán énekmondóval közösen szervezett rendezvény helyszíne idén is a bakonybéli Szent-kút lesz, mely Cseh Tamás kedvelt helye volt. Ebben az évben ráadásul nemcsak Cseh Tamás születésének hetvenötödik évfordulójára emlékeznek a bakonyi községben, hanem a helyi Szent Mauríciusz Monostor alapításának ezredik évfordulójára is.

A szombat délután négy órakor kezdődő programok első felében a Musica Historica régizenei együttes, Kátai Zoltán lantművész, valamint a Szent Mauríciusz Kórus idézi meg a régmúltat, a Bakonybéli Népdalkör fellépése pedig a bakonyi népzenei hagyományokba vezet vissza. Később látható lesz a Cseh Tamás Archívum erre az alkalomra készült filmösszeállítása Cseh Tamás arcai – Keresztül kasul a histórián – Társak és barátok I. címmel.

Ezután az Ad Libitum együttes – Novák János, Márta István és Bornai Szilveszter – emlékezik meg Cseh Tamás születésnapjáról, majd Mülhauser Martina a közönséggel együtt énekel népszerű Cseh Tamás-dalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában