Bábos

2018.04.04. 10:25

Új ifjúsági előadás a Kolibri Színházban

A darab egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte nem volt kapcsolata.

Budapest, 2015. április 16. Ruszina Szabolcs, Fehér Dániel, Alexics Rita és Czupi Dániel (b-j) bábozik Axel Häcke a Medve, akit Vasárnapnak hívtak címû mûvének próbáján a budapesti Kolibri Fészekben 2015. április 16-án. A bábelõadást április 18-án mutatják be Kuthy Ágnes rendezésében. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Fotó: Honéczy Barnabás

Repül az alma címmel új ifjúsági előadást tűz műsorra a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; a darab ősbemutatóját április 7-én, szombaton tartják a Kolibri Pincében.

A tizenéveseknek szóló darabot a színház felkérésére a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta, és számos ifjúsági előadás rendezője, a svéd-magyar Benedek Judit állítja színpadra.

Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig nagy sikerrel játszott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi rendezőnő állított színpadra.

Benedek Juditnak a Kolibri Színházban bemutatott korábbi munkái közé tartozik a stockholmi Teater de Vill-lel koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik című darab.

A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte nem volt kapcsolata. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. „Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?” – teszik fel a kérdést a darab ismertetőjében.

Az előadás nagyszerű szerepeket kínál a színház művészei – Alexics Rita, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Németh Viktória és Tóth József – számára, az ifjú nézőket pedig megismerteti egy olyan történettel, amely nem csak a távoli Svédországban, de nálunk is megeshet.

Anders Duus művét Kúnos László fordításában ismerheti meg a magyar közönség. A darab díszlet- és jelmeztervezője Mats Persson, a szcenikus Farkas István.

 

Borítókép: Ruszina Szabolcs, Fehér Dániel, Alexics Rita és Czupi Dániel bábozik Axel Häcke a Medve, akit Vasárnapnak hívtak című művének próbáján a budapesti Kolibri Fészekben 2015. április 16-án.

MTI / Fotó: Honéczy Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában