Élő népművészet

2018.04.13. 15:11

Átadták az Év Tájházvezetője díjat és a Szablyár Péter – Emlékplakettet

Az egykori cigándi tájházból mára egy országosan is elismert, „élő” épületkomplexum alakult ki Bodrogközi Múzeumporta néven.

Boldog, 2017. október 9. Nagy Róza Fruzsina helyi népviseletben a tájház tornácán Boldogon 2017. október 9-én. A boldogi tájház nyerte el az Év Tájháza címet 2017-ben. Az elismerést a Magyarországi Tájházak Szövetsége alapította 2003-ban a hazai tájház-mozgalom népszerûsítésére, értékeinek szélesebb körû megismertetésére és a gyûjteményeket létrehozó, ápoló, gyarapító személyek áldozatos tevékenységének elismerésére. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Átadták az Év Tájházvezetője elismerést és a Szablyár Péter – Emlékplakettet a Magyarországi Tájházak Szövetsége ünnepi közgyűlésén.

Az Év tájházvezetője Csáki Balázsné, a cigándi Bodrogköz Tájmúzeumáért Alapítvány kuratóriumi elnöke lett, aki nagy érdemeket szerzett abban, hogy az egykori cigándi tájházból mára egy országosan is elismert, „élő” épületkomplexum alakuljon ki Bodrogközi Múzeumporta néven – tájékoztatott a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum pénteken.

A második alkalommal kiosztott Szablyár Péter – Emlékplakettet idén Kispálné Lucza Ilona, a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója kapta két évtizedes múzeumi munkájának elismeréséül.

Petõfi Sándor Szülõház és Emlékmúzeum Kiskõrösön a Petõfi Sándor tér 5. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Az emlékplakett a Tájházszövetség alapító-ügyvezető elnöke előtt tisztelgő, kétévente kiosztott szakmai elismerés, amellyel a Tájházszövetség a tájházak ügyéért hosszabb időszakon keresztül végzett kitartó és elkötelezett munkát ismeri el.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége éves közgyűlése keretében, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban adta át a kitüntetéseket.

Borítókép: Nagy Róza Fruzsina helyi népviseletben a tájház tornácán Boldogon 2017. október 9-én. A boldogi tájház nyerte el az Év Tájháza címet 2017-ben. Az elismerést a Magyarországi Tájházak Szövetsége alapította 2003-ban a hazai tájház-mozgalom népszerűsítésére, értékeinek szélesebb körű megismertetésére és a gyűjteményeket létrehozó, ápoló, gyarapító személyek áldozatos tevékenységének elismerésére.

MTI Fotó: Komka Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában