BTF

2018.03.31. 22:28

A tavaszi fesztivál a fiatal művészek rendezvénye is

A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) idén is biztosít fellépési lehetőséget fiatal művészeknek, hogy az új tehetségek a legnagyobbakkal együtt állhassanak a közönség elé - mondta a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) igazgatója.

Budapest, 2018. március 30. Hamar Zsolt karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóeseményén a Mûvészetek Palotája (Müpa) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2018. április 4-én. A nyitányon Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája címû oratóriuma hangzik el. A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivált március 30. és április 22. között rendezik meg. Magyarország legnagyobb kulturális eseménysorozatán mintegy 40 helyszínen több mint száz program várja a közönséget. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi

Bán Teodóra az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában fontosnak nevezte mindazon értékek bemutatását, amelyeket Budapest és Magyarország a kultúra területén fel tud mutatni. A pénteken kezdődött és április 22-ig tartó 38. BTF-en a művészetek minden műfaja képviselteti magát – tette hozzá.

Kiemelte a rendezvénybe idén bekapcsolódó új helyszíneket, a Magyar Nemzeti Múzeumot, a Festetics-palotát, az Uránia Nemzeti Filmszínházat és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, ahol A varázsfuvola hangzik majd el az 1-es terminálon.

Az igazgató felidézte, hogy 38 éve a szervezők a turisztikailag kihasználatlan időszakot akarták fellendíteni a rendezvény indításával, hiszen – mint mondta – az úti cél kiválasztásában nem csupán a helyi látványosságok, hanem a programok is szerepet játszanak.

Budapesten ma már nincs holtszezon, hiszen a város minden évszakban megtelik rendezvényekkel – tette hozzá.

Borítókép: Hamar Zsolt karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóeseményén a Művészetek Palotája (Müpa) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

MTI Fotó / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában