legendás ír író

2018.02.15. 17:19

Szombaton táncra perdülnek a pogányok (videó)

Brian Friel családi drámán keresztül az emberi természetről fest sokszínű képet.

Bozsik Yvette álmodta színpadra, azaz ő csinálta a koreográfiáját Brian Friel, ír író egyik legismertebb művének a Pogánytáncnak, amelynek szombaton lesz a premierje a Nemzeti Színházban.

Bozsik Yvette rendezõ-koreográfus Brian Friel Pogánytánc címû drámájának próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2018. február 15-én. A színdarabot február 17-én mutatják be a Bozsik Yvette Társulat közremûködésével.

Meryl Streep főszereplésével legendás film is készült belőle. Magyarországon korábban a Katona József Színház és a Szolnoki Szigligeti Színház vitte színre.

Michael Mundy kisfiúként egy Donegal megyei kis ír falu melletti tanyán él édesanyjával és a nagynénikkel, és  narrátorként vezeti a nézőt időn és téren át. Befelé forduló, álmodozó kis srác, aki mégis plasztikusan mutatja be, hogyan küzd a családja a megélhetésért.

Bozsik Yvette számára a darab megrendezése kihívás a naturalista és az absztrakt színház ütköztetésére, és a tánc hiányának, vágyának, a csendből való megzabolázhatatlan kitörésének megjelenítésére.

Borítókép, fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor, Videó: Tóth-Blum Dániel

Címkék#pogány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában