#NoBabel

2017.10.11. 10:49

A tinik nyelvén szólal meg a zene Pécsen

A Pannon Filharmonikusok humoros módon vezetik be a 14-18 éves korosztályt a komolyzene világába. A rendezvénysorozat októberben indul.

Az évadban négy koncertre várják a tiniket a Kodály Központban, akik egy-egy témán keresztül, egy különleges meghívott vendég segítségével ismerkedhetnek meg a komolyzene világával – ismertették az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A koncertek házigazdája a Virtuózokból és a Bartók Rádióból ismert Bősze Ádám. A zenekar karmestere Vass András lesz.

A tájékoztató szerint a formabontó zenei beavató a saját nyelvén szólítja meg a 14-18 éves korosztályt, akik rendhagyó módon tapasztalhatják meg, hogyan kapcsolódik a zene a mindennapi életükhöz, miközben átélhetik azt is, hogy az élő koncert élménye semmihez nem fogható.

A #NoBabel sorozat első koncertje október 14-én lesz a Kodály Központ párnákkal és babzsákokkal berendezett hangversenytermében, hogy a fiatalok kényelmesen, hétköznapi öltözékben, kötetlen formában élvezzék a Pannon Filharmonikusok műsorát.

A sorozatnyitó koncerten egy buddhista tanító segítségével a csendtől a zenéig kalauzolják a résztvevőket.

A programhoz kötődik egy akció is: azok a fiatalok, akik rendelkeznek oklevéllel arról, hogy az iskolán kívül bármilyen más tevékenységben (sport, szavalás, ének, tanulmányi verseny stb.) elismerték már részvételüket, a Pannon Filharmonikusok első koncertjére ingyenes belépőt kapnak.

Borítókép: Syda Productions / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában