Krimi

2023.04.07. 11:22

Hiába küzdöttek az életéért, elhunyt az autóbalesetet szenvedett 16 éves Kira

A család vigasztalhatatlan, de szívmelengető felajánlást tettek.

Illusztráció: Shutterstock

Belehalt a sérüléseibe a szombathelyi kórház intenzív osztályán a 16 éves Kira, aki szerda este súlyos autóbalesetet szenvedett

A baleset Magyarlak és Szentgotthárd között történt, a kocsit egy 17 éves, friss jogosítvánnyal rendelkező fiú vezette, mellette pedig az egy évvel fiatalabb Kira ült. A jármű lesodródott az útról, megpördült, végül a tetejére borult. Mindkét fiatalt kórházba szállították. A tinédzserlány súlyos fejsérüléseket szenvedett. 

Az első hírek szerint röviddel a kórházba szállítását követően elhunyt, de akkor még az orvosok a szombathelyi kórház intenzív osztályán küzdöttek az életéért - írja a Bors.

Most csak a Jóistenben bízhatunk. Nem tehetünk mást, imádkozunk 

– mondta a Borsnak a kislány nagymamája csütörtök délelőtt.

Katalin és az egész család reménykedett abban, hogy a mindig mosolygó Kira magához tér. Nem így történt.

Az orvosok éjfélkor lekapcsolták az unokámat a gépekről. Meghalt, de a szülei felajánlották a szerveit, hogy másokon segíthessen. Hogy mások élhessenek. Most képtelen vagyok mást mondani

– fogalmazott a Borsnak a gyászoló nagymama nagypéntek délelőtt.

 A fiatal lány számos ismerőse mécsesre vagy feketére változtatta a profilképét a Facebookon.

"Nincsenek szavak!" – írják.

Kirának egy testvére van, egy kisfiú. A lány egészségügyi szakközépiskolába járt, ápolónőnek készült, egész életét mások segítésének akarta szentelni.  A családja kívánsága, hogy Kira egészséges szerveivel segíthessen majd a betegeken. A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében még vizsgálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!