Krimi

2023.03.12. 07:30

Brutális kutyatámadás áldozata lett egy fiatal nő a XV. kerületben

Egy közel 30 kilós keverék kutya harapta meg a gyanútlan járókelőt.

Illusztráció: Shutterstock

Emperger- Siklósi Kata volt az áldozat, aki ráadásul kutyatréner. Az agresszív ebet már többször látta a kerületben, még játszott is a saját kutyáival.

Azt mondják, addig nem vagy igazi kutyás, amíg meg nem harap egy; nos ez velem most megtörtént

- kezdte a Ripostnak a történetet a kutyatréner.

Forrás: Ripost

"Mentem a szokásos útvonalon, ahol egy kisbolt mellé, ki volt kötve egy nagytestű, keverék kutya; ezt észlelve a kutyától még messzebb mentem és minimális irányt váltottam, hogy kikerüljem az egész kisboltot, abban a pillanatban a kutya megugrott, a karabiner kioldott és az eb nekem ugrott.

Próbáltam határozott maradni és úgy helyezkedni, hogy minél kevésbé tudjon elérni. Többször belekapott a kabátomba, egyszer majdnem el is estem! Közben hangosan kiabáltam. "Menj innen!" ;ez némiképp kizökkentette, de közben elém került és újra nekem ugrott, ekkor harapott a combomba, majd utána a kezemre is ráfogott. 

A gazdája ekkor jött ki a kisboltból és végre megfogta a kutyát" - idézte fel Kata.

A kutya gazdája elkísérte Katát a sebészetre, ahol bemutatták a kutya oltási kiskönyvét, így nem volt szükség veszettség elleni védőoltásra.

Forrás: Ripost

Kata szeretné, hogy minél kevesebb ember éljen át ilyen borzalmakat, ezért elmondta, mit tegyünk hasonló esetben:

A kutyatámadásokra nem lehet igazán felkészülni, de ha már ilyen szitu áll elő, akkor azt tanácsolom, hogy mindenképpen próbálják meg megőrizni higadtságukat és legyenek határozottak: ne essenek kétségbe, ne hadonásszanak, ne kezdjenek el futni. Határozott hanggal kiabáljunk a kutyára, hogy kizökkentsük

- tanácsolja a kutyatréner, aki hozzátette, hogy ha látjuk a gazdát a közelben neki is próbáljunk szólni.

Hogyan akadályozzunk meg, hogy a kutyánk megharapjon valakit?

Nagyon ajánlom, hogy kutyaiskolában egy alaptanfolyamot végezzenek el kortól, fajtától függetlenül; menhelyi kutyák esetében pedig különösen javasolt. Egy kutya nem játék, igazából nem is a kutyát tanítják az iskolában, hanem  a gazdikat

- mondta a szakember, aki mindezek mellett hangsúlyozta az évi kötelező oltások fontosságát és a szájkosár használatát nem megbízható, problémás kutyák esetén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!