Krimi

2023.01.13. 03:46

Halálos késelés: meghalt egy rendőr Budapesten az éjjel

A támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták.

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A police.hu közlése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy 

Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. 

Forrás: Facebook

A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.  ​

A Bors úgy tudja, hogy a környékről többen is hívták a rendőröket, de azokat vélhetően maga, a megtámadott szomszéd is értesítette. A lap arról ír, hogy 

a férfi az elsőként felsiető rendőrt mellkason szúrta, majd miután a másik két zsarut is megsebesítette, lerohant az utcára. 

A Bors információi szerint a mellkason szúrt rendőr nem tudott már megmozdulni, két sebesült társa viszont a késes után iramodott, míg végül a közeli megállóban utól is érték, ekkor adták le a figyelmeztető, majd a lábra célzott lövést.

Egy a XI. kerülethez köthető Facebook-csoportban több szemtanú fotója is megjelent a helyszínről. Ezeken jól látszik, hogy a lövöldözést követően hatalmas volt a rendőri készültség. Több tucat rendőrautó érkezett perceken belül a helyszínre. 

A BRFK hajnalban kiadott közleményében az áldozatról egyelőre nem közöltek információt, azon kívül, hogy a kerületben teljesített szolgálatot.

 

Forrás: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában