Felfoghatatlan fájdalom

2022.12.10. 00:24

Borzalmas tragédia Veszprémben! Miért halt meg a két hónapos kislány?

Meghalt egy két hónapos csecsemő Veszprémben, a Tüzér utcai gyermekvédelmi központban.

Forrás: veol.hu

Az Országos Mentőszolgálat a tragédia napján lapunkkal közölte, a helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, mely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult - írja a veol.hu.

A tragédia helyszínén Péterné Cernák Tímea, aki egy közeli intézményben dolgozik, azt mondta, hatalmas sietség és felfordulás volt délután fél kettő körül, amikor egymás után érkeztek a mentősök, a mentőautó, az esetkocsi, az újszülöttmentő, aztán a mentőhelikopter, melynek leszállásához a rendőrség biztosította a helyszínt az intézmény előtti úton a Tüzér utcában. 

Péterné Cernák Tímea
Fotós: Kovács Erika / Forrás: veol.hu

 

Azonnal visszafordították mindkét irányból a forgalmat, hogy a mentés minél zavartalanabb legyen.

–Borzalmas volt a várakozás, a mentősök különféle eszközöket, gépeket is hoztak, úgy siettek be az épületbe, aztán megtudtuk, több mint egy órán át küzdöttek a gyermek életéért. Amikor mondták, hogy meghalt a két hónapos kislány, mindenki sírt – mondta a fiatal nő, akit a többiekkel együtt nagyon megrázott az eset. Neki is öt gyermeke van, így a fájdalmára nincsenek szavak.

 

Peidl József, egy másik dolgozó arról beszélt, hogy éppen a műhelyben tartózkodott, amikor meghallotta a mentőhelikoptert, aztán a szirénázó mentőautókat. Azonnal kisietett az udvarra, ahol a mentősöknek megmutatta, melyik épületbe menjenek.

Peidl József
Fotós: Kovács Erika / Forrás: veol.hu

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azt közölte a hírportállal, hogy a haláleset hatósági kivizsgálása folyamatban van, annak lezárásáig további információt nem tudnak adni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!