Krimi

2022.11.13. 14:45

Széfeket tuszkolt a hátizsákjába, majd eldobta a nadrágját egy ceglédi férfi

Szerdán reggel egy nagykőrösi telephelyre rendőröket hívtak, miután szembesültek vele, hogy két széfet valaki kitépett a falból és a pénzzel együtt elvitte.

Illusztráció: Shutterstock

A rendőrök már a helyszínen gyanították, hogy olyan tolvajt kell keresniük, aki hozzáférhetett a raktár kulcsához, mivel az ajtót úgy nyitotta ki, hogy az nem sérült meg. Kihallgatták a telephely alkalmazottjait. A válaszaikból derült ki számukra, hogy egy 33 éves, ceglédi férfi lehetett a tolvaj – írja az Origo.
Őt is kikérdezték tanúként,  aztán hamar gyanúsítottá vált S. Zoltán, aki kezdetben hazudott a rendőröknek, majd rájött, hogy elég bizonyítékot gyűjtöttek össze ellene és beszélni kezdett. 

A férfi, ahogy mondani szokták, „feltáró jellegű beismerő vallomást” tett, még azt is megmutatta, hová dugta el a trezorokat és hol találják a rendőrök a betörésnél használt ruháját.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy aznap este veszekedtek az élettársával, majd a férfi beült a bérelt kocsijába és átment vele Nagykőrösre. Leparkolt volt munkáltatója telephelyének közelében, begyalogolt a kapun és elbújt. Megvárta, amíg a volt raktáros kollégái végeznek a pakolással. 

Hajnali 4 körül tisztult a levegő, ekkor kulcsával nyitotta az ajtót, majd az előtérben lévő  faszekrényben sorakozó széfek közül találomra kiválasztott kettőt, egy vésővel lefeszítette, a hátizsákjába rakta, majd ahogyan befelé, úgy gyalogolt kifelé a kapun. Először egy árokba dobta a táskáját, visszasétált a kocsihoz, majd hazafelé indulva felvette a hátizsákot. 

Forrás: Police.hu

Otthon vésővel nyitotta ki az egyik trezort, mivel a kódot nem ismerte. Kivette belőle a köteg pénzt, majd a szomszéd telken lévő kútgyűrűbe, műanyag flakonokat rádobálva elrejtette a hátizsákkal együtt. Már pirkadt, mire végzett, de ő nem hazament, hanem Budapestre indult. 

Menet közben, az M4-es út mellett eldobálta a nadrágját, a felsőjét és a cipőjét, a kabátját pedig egy fővárosi hajléktalannak adta.

A nagykőrösi rendőrök a kútgyűrűből kiszedték a hátizsákot és a széfeket. Csaknem 3,4 millió forintot, vagyis az összes pénzt megtalálták. a gyorsforgalmi út mellet kihajított ruhadarabokat is összeszedték és begyűjtötték a bizonyítékraktárnak.

Forrás: Police.hu

S. Zoltán megbánta, amit tett, azt mondta a nyomozóknak, csak a jövőjét akarta anyagilag bebiztosítani a 318 darab bankjeggyel és négy érmével. A nagykőrösi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán lopás megalapozott gyanúja miatt indult az ügyben eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában