Elképesztő!

2022.03.29. 06:10

Hüllőkkel kereskedett egy kecskeméti férfi, többtucatnyi kígyót-békát foglaltak le a lakásán

Természetkárosítás bűntette miatt nyomoznak a megyeszékhelyi rendőrök.

Illegálisan tartott és kereskedett védett hüllőkkel és kétéltűekkel egy kecskeméti férfi, akit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök – írja a Police.hu. 

 

A gyanú szerint egy 47 éves férfi védett hüllőket és kétéltűeket – miloszi faligyíkot, olasz gyíkot, kanári-szigeteki gyíkot, közönséges dajkabékát, tarka korongnyelvű békát, mocsári teknőst, miloszi vízisiklót, kockás siklót, leopárd siklót, négycsíkos siklót, balkáni zöld gyíkot és páncélos seltopuzikot – tenyésztett otthonában, illetve el is adta azokat.

 

 

Forrás: Police.hu

 

 

Az oltalom alatt álló egyedeket Japánban értékesítette. A szállítást a lakásából az ázsiai szigetországba egy egzotikus állatok költöztetésével foglalkozó külföldi cégen keresztül intézte. Az egyedek természetvédelmi értéke 25 ezer forint és 50 ezer forint közé tehető.

 

A nyomozók a férfi lakásán végzett kutatás eredményeként 73 védett állatot foglaltak le. Az illegális állattartót a napokban gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy az állatokat egy nemzetközi börzén vásárolta, és hungarocell dobozban vitte őket hazáig. Állítása szerint cselekményében végig az állatok szeretete vezérelte. 

 

A nyomozók arra is fényt derítettek, hogy hamis igazolásokat állított ki és adott a vevőinek a különböző egyedek származásáról, birtoklásáról és szaporításáról. A lefoglalt hüllők és kétéltűek összértéke meghaladja a kétmillió forintot.

 

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában