Bulvár-celeb

2021.08.12. 23:28

Megint egy szörnyű baleset a Balatonon! Vízibicikliről csúszott a vízbe, meghalt a 15 éves fiú

A fiút sikerült újraéleszteni, de a kórházban végül meghalt.

Forrás: sonline.hu

Csütörtökön elmerült egy 15 éves fiú a Balatonban. Az első hírek szerint a sikeres újraélesztést követően mentőhelikopterrel szállították a bajba jutott fiatalt a veszprémi kórházba, ahol azonban életét vesztette. Nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, a rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit – erősítette meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Így zajlott a mentés

A sonline.hu még szerdán elérte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökét, Bagyó Sándort, aki beszámolt a mentés részleteiről.

Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában

a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabált. A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal riasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott – mondta Bagyó Sándor.

 

Ők a riasztástól számított 16-ik percben a helyszínen voltak és a szonárral néhány percen belül megtalálták a bajbajutottat.

Mivel ezen a hajón megfelelő szakszemélyzet van, ők megkezdték az újraélesztését és kivitték fiatalembert a fenyvesi kikötőbe. Ott hozzájuk csatlakozott a vVMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiatalembert Veszprémbe.

Vízibicikliről csúszott a vízbe egy fiú csütörtök délután Balatonfenyvesen a Balaton utcánál, aki aztán elmerült a Balatonban. Őt végül búvár segítségével találták meg a víz alatt.

A sonline.hu úgy tudja: hatan tartózkodtak a vízijárműn, amikor azt kibérelték a kölcsönzőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!