időjárás

2018.02.22. 16:23

Pénteken is borult lesz az ég

Továbbra is lehet hó, havas eső és eső is. A hétvégéhez közeledve csökken a csapadék, de egyre hidegebb lesz.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, estefelé északkeleten csökken a felhőzet. Csütörtökön többfelé, pénteken főként az ország délnyugati harmadán várható havazás, csütörtökön a Dunától keletre havas eső, a Tiszántúlon eső is valószínű. Napközben az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik, elsősorban nyugaton gyenge hófúvás kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és +5 fok között várható, délkeleten lehet a legenyhébb az idő.

Hétvégén mínusz 15 fok is lehet

Veszélyjelzésében a meteorológiai szolgálat a havazás miatt Baranya, Somogy és Zala, a hófúvás miatt Vas és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak, délkeleten lehet legenyhébb az idő.

Szombaton a délnyugati, nyugati megyékben reggel még szállingózhat a hó, délután néhol futó hózápor sem zárható ki. Másutt általában gyengén felhős, napos idő várható. A légmozgás élénk, északkeleten, keleten többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 1, napközben mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap néhol előfordulhat hózápor. Jellemzően változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, ezért hófúvásokra is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 7 fok között alakul, de a havas, szélvédett tájakon mínusz 15 fok alá is lehűlhet a levegő. A nappali maximumértékek mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!