A Nébih felfüggesztette

2022.09.01. 11:40

Botrányos állapotok uralkodtak egy Balaton-parti vendéglátóhelyen (videó)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egyik siófoki étterem tevékenységét, és 790 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból. A vendéglátóhely a hiányosságokat kijavította, így folytathatta tevékenységét, a bírság megállapítása folyamatban van – közölte a hatóság csütörtökön.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei

Forrás: Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal/Facebook

A tájékoztatás szerint a Nébih szakemberei a Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzésén megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagyfokú a szennyezettség. Problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt.

Az ellenőrök csaknem 500 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott birkahúst találtak az egységben.

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 28 tétel, mindösszesen 790,49 kilogramm nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.

A vendéglátóhely az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

További részletek és fotók a Nébih oldalán érhetők el.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában