Felmérés

2022.05.04. 15:43

Óvatosabbak a használtautó-piac vásárlói

Januártól áprilisig 45 973 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami a tavaly azonos időszaki 40 727 darabhoz képest 12,9 százalékos növekedést jelent, ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 37 780 volt, 11,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi 42 752-es értéktől - közölte a JóAutók.hu portál szerdán a DataHouse adatai alapján.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben jelezte, hogy habár áprilisban az előző havi 12 831-ről 17 százalékkal, 10 659-re esett vissza a behozott használt autók száma, ez nagy valószínűséggel nem jelez trendfordulót.
Hozzátette: az egyre jobban elhúzódni látszó ukrajnai háború, a felpörgő infláció és a tartósan magas szinten beragadó euróárfolyam a potenciális vásárlók korábbinál szélesebb körét tette átmenetileg óvatosabbá, 

a tervezett autóvásárlások azonban előbb-utóbb realizálódni fognak, és az újautó-piac kínálati problémái miatt az igények nagyobb részét továbbra is a használt kocsik importja fogja kielégíteni.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában