Pénzügyi tudatosság

2022.03.06. 12:16

Indul a Pénz7 az iskolákban: tervezni és megtakarítani tanulnak a diákok

Hétfőtől indul, és péntekig tart az iskolákban a PÉNZ7 elnevezésű pénzügyi-vállalkozói témahét. Az idei program központjában a pénzügyi tervezés és a megtakarítás áll.

A tananyagok segítségével az alsós diákok pénzügyi tervező akadályversenyen vehetnek részt, a felsősök a bankolással ismerkedhetnek, a középiskolások saját digitális társasjátékot készíthetnek. A vállalkozói tananyag iránt érdeklődők a kisvállalkozás indításának feladatairól és a közösségi média marketingről tanulhatnak. A program keretén belül startol a Pénziránytű Alapítvány új fejlesztése, a MoneySim pénzügyi szimuláció, melyben különböző karakterek bőrébe bújva a diákok játékosan szembesülhetnek a pénzügyi döntések következményeivel.

Hazánk 2015-ben alapítóként csatlakozott az Európa 30 országában zajló kezdeményezéshez. A PÉNZ7 az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Bankszövetség, és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében valósul meg. Hazánkban eddig összesen egymillió diák vett részt a Pénz7 programjain. A pénzügyi tudatosság fejlesztése egyébként nem korlátozódik egyetlen témahétre: a 3-12. évfolyamos diákok gyakorlatias pénzügyi nevelését jelenleg 450 ezer ingyenes tankönyv és munkafüzet segíti.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában