Támogatás

2022.02.16. 08:30

Jó hírt kaptak a kacsa- és libatartók

Márciusban érkezik az 1,9 milliárd forintos támogatás a kacsa- és libatartók számára – közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium keddi közleménye szerint.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy megjelent az a miniszteri rendelet, amely alapján kifizethetővé válik az 1,9 milliárd forint összegű baromfi állatjóléti támogatás a víziszárnyas-ágazat számára. A forrást a kormány a magasabb ágazati igényekre reagálva, keretemelés révén biztosítja – írták.

A döntésnek köszönhetően minden érintett kacsa- és libatartó megkapja a korábban visszaosztással érintett támogatás teljes összegét – emelte ki Nagy István.

Kifejtette, a megemelt keretösszegből a Magyar Államkincstár automatikusan teljesíti a kifizetéseket a már benyújtott kifizetési kérelmek alapján, az érintett termelőknek így nincs külön teendőjük ezzel. A kifizetéseket a MÁK március végén kezdi meg.

Az intézkedés révén több mint 900 víziszárnyas-tartó gazda és családjuk jut a kipótolt támogatáshoz – tette hozzá a miniszter az AM közleménye szerint.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában