Javuló tendencia

2022.01.08. 10:20

Idén dinamikus növekedés várható a kiskereskedelemben

Részben a 13. havi nyugdíj visszaadása, a 25 év alattiak adókedvezménye, a családosok adóvisszatérítése és az eddig bejelentett béremelkedések miatt jelentősen nő az emberek jövedelme, amelyet el fognak költeni a kiskereskedelemben, ezért ezen a területen idén dinamikus növekedésre lehet számítani - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

A KSH pénteki közlése szerint tavaly novemberben 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az előző év azonos időszakához képest.

   

Cseresnyés Péter megjegyezte, az ünnepi készülődés miatt nőtt meg novemberben a kiskereskedelmi forgalom, várhatóan a decemberi számok azt mutatják majd, hogy a bővülés folytatódott.

   

Az államtitkár szerint az élelmiszer-kiskereskedelem hozta az elmúlt hónapokban elért szintet, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben pedig növekedést tapasztaltak. Ugyanakkor közölte, a műszaki cikkek, valamint a bútorok kereskedelme még mindig alacsonyabb szinten van, mint a koronavírus-járvány előtt. Az üzemanyag-értékesítés is elmarad a 2020 előtti időszakhoz képest, de folyamatosan nő, így ez utóbbi terület várhatóan 2022-ben el fogja érni a 2019 végén mértet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában