Költségvetés

2021.06.03. 17:04

Varga Mihály: a gazdaság újraindítását hiány- és adócsökkentés követheti

A gazdaság újraindítását követően Magyarország visszatér a hiány- és adósságcsökkentő pályára, amely az elmúlt 10 évet is jellemezte – írta a közösségi oldalán csütörtökön a pénzügyminiszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a 2022. évi költségvetési törvényjavaslat átadásán a Parlamentben 2021. május 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a költségvetés biztosítja a hiány- és adósságcsökkentés, valamint a támogatások fedezetét. A baloldal ezzel szemben úgy véli, hogy a válságkezelés megszorításokra, eladósodásra épül – tette hozzá.

A miniszter visszautasította azt az ellenzéki állítást, hogy a 2022-re tervezett 5,9 százalékos hiánycél választási költségvetésre utalna. Ha ez így volna, akkor – mint írta – 2002 és 2010 között mindig választási költségvetés volt.

A bejegyzéshez csatolt összefoglaló ábra szerint a baloldali kormányok idején a költségvetés legalacsonyabb éves hiánya 3,8 százalék volt, és 9,3 százalékon tetőzött.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a 2022. évi költségvetési törvényjavaslat átadásán a Parlamentben 2021. május 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában