kézzelfogható eredmények

2021.06.05. 10:42

Schanda Tamás: a teremtett világ megvédése kiemelkedően fontos feladat

A Tisztítsuk meg az országot! projekt az illegális hulladéklerakók felszámolását tűzte ki célul, és eddig több mint 27 000 tonna hulladékot sikerült elszállítani.

A teremtett világ megvédése kiemelkedően fontos feladat, ezért is hirdették meg tavaly júliusban Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részeként a Tisztítsuk meg az országot! projektet – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára szombaton, a Környezetvédelmi világnap alkalmából Facebook-oldalán.

Schanda Tamás ismertette, a projekt az illegális hulladéklerakók felszámolását tűzte ki célul, sikerességét pedig az mutatja, hogy a #Hulladékradar alkalmazást, amely az illegális szemétlerakók bejelentésére szolgál, eddig majdnem 17 ezren töltötték le, a beérkezett bejelentések száma pedig már el is érte a 17 ezret.

A projekt eredményei közül említette még, hogy 2020. július és 2021. május között már több mint 27 000 tonna hulladékot sikerült elszállítani.

Ezen felül 181 önkormányzat és 285 pályázó eddig mintegy 3,4 milliárd forint támogatásban részesülhetett.

„A teremtett világ megőrzése mindannyiunk közös feladata, így magánemberként is segíthetünk, mégpedig úgy, hogy a #Hulladékradar alkalmazást telefonunkra letöltve jelezzük, ha valahol hulladékkupacot látunk” – fogalmazott közösségi oldalán az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában