határidő

2021.05.26. 16:45

A hónap végéig kell elszámolniuk az 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek

Azt a szervezetet, amely nem nyújtja be a közleményt, a NAV kizárja a 2022. évi kedvezményezettek közül.

A hónap végéig, vagyis jövő hétfőig kell elszámolniuk a 2019-ben 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a 'KOZ közleményt május 31-ig – figyelmeztettek a közleményben.

Hozzátették, hogy a „19KOZ” közleményben mindazon szja 1 százalékos összeg felhasználását jelölni kell, amit a NAV 2019. január 1-jétől 2019. december 31-ig kiutalt a kedvezményezettnek, illetve amit a kedvezményezett a 18KOZ közleményében tartalékolt. A közleményt elektronikus úton kell elküldeni a NAV-hoz.

Kitértek arra is, ha a civilszervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a 19KOZ közleményben tartalékolt és a 2019. január 1-jét követően kiutalt összegek felhasználásáról a „21MKOZ” bizonylaton.

Előfordulhat, hogy a szervezet nem szűnik meg, azonban a kiutalt összegre nem tart igényt és a regisztrációjának törlését kéri, ebben az esetben is a 21MKOZ bizonylaton kell elszámolni és a fel nem használt összeget a benyújtással egy időben visszafizetni – részletezték.

Ha a szervezet a határidőig a közleményt nem nyújtja be, illetve a közleményében számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és azokat a NAV felhívása ellenére nem javítja, a hivatal kizárja a 2022. évi kedvezményezettek közül – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában