hatásos intézkedések

2019.12.19. 15:35

Negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma

Az Európai Unió statisztikai hivatala 2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent.

A kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Márianosztrán.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája következtében ma már egyre több pénz jut a kistelepülések fejlesztéseire is.

Hozzátette, hogy az ország gazdasági erősödése látható az Eurostat kimutatásaiban is, például a mélyszegénységben élők számának csökkenésében. Az Eurostat mint az Európai Unió statisztikai hivatala 2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent – közölte az államtitkár.

Azt mondta: a mélyszegénységben élők számának csökkenését a kormány olyan intézkedései eredményezték, mint az új munkahelyek létrehozásának támogatása, az adók csökkentése, a rezsicsökkentés, az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának mérséklése, a tankönyvek ingyenessé tétele, az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítése és a családi adókedvezmények bevezetése; mindezekkel a megélhetés költségei csökkentek, a jövedelmek pedig évről évre emelkedni tudtak.

Rétvári Bence a település fejlesztéseiről elmondta, hogy 78,3 millió forintból az iskola és az orvosi rendelő hőszigetelése, az épületek és a tető is megújult. Hozzátette, hogy a főtér és a település útjai 107,3 millió forintból újulhattak meg; emellett a közparkok gondozására egy kis traktort is beszereztek a Magyar falu program keretében 11 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában