pótolhatatlan szerep

2019.09.08. 20:06

Agárminisztérium: méltó megbecsülést érdemel a gazdatársadalom

Fontos, hogy az ország megbecsülje a földműveseket, akik a magyar földvagyonnal gazdálkodnak, és egészséges, biztonságos, ízletes élelmiszert termelnek a családok számára – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a III. Földművesek Emléknapján.

A tárca közleménye szerint az államtitkár azt mondta, a Földművesek Emléknapja felmutatja a világ előtt, hogy a földműveseknek pótolhatatlan szerepe van a Kárpát-medencében, a magyar történelem és az élet folytonosságában.

Farkas Sándor az emléknapon elmondta azt is, a magyar gazdálkodók érdekeit mindenekelőtt a magyar termőföld védelmével lehet képviselni.

Kitért az újonnan megalakult Nemzeti Földügyi Központra is, kifejtve, az intézmény az agrárium és a magyar gazdálkodók erős bástyája, amely védi a közös örökséget, a termőföldet.

Összegyűjti, rendszerezi értékeinket, és válaszokat ad a kihívásokra, például a klímaváltozás hatásait mérséklő öntözésfejlesztésre, amelyre a kormány a következő években jelentős támogatást ad – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában