Pályázat

2018.07.25. 19:46

Közel 120 külhoni magyar vállalkozás kap támogatást családbarát tevékenységéhez

A külhoni magyar családok éve program keretében meghirdetett vállalkozásfejlesztési felhívásra 760 pályázat érkezett szerte a Kárpát-medencéből, közülük 118 kap átlagosan 4-5 millió forintos támogatást – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szerdán Tusnádfürdőn.

Az államtitkár a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik rendezvényén kiemelte: az idei tematikus év a külhoni magyar családok éve, amelyet az Emmivel közösen valósítanak meg. E célra összesen egymilliárdos támogatást különítettek el, és 700 millió forint áll rendelkezésre pályázatok kiírására. Mint mondta, a különböző ágazati szereplőket – pedagógusokat, vállalkozókat, egészségügyi szakembereket – arra szeretnék ösztönözni, hogy a magyar családokat támogassák, segítsék.

Jelezte: vállalkozásfejlesztésre 500 millió forintot különítettek el. A felhívásra 760 pályázat érkezett, a legtöbb Erdélyből, amelyet a Felvidék, a Vajdaság, Kárpátalja, Horvátország és Muravidék követ. A pályázatok elbírálása után 118 pályázat átlagosan 4-5 millió forintot nyert. Mint kiemelte, azokat a vállalkozókat vagy munkahelyeket támogatják, amelyek családbarát tevékenységet folytatnak, vagy ilyenné szeretnének válni.

A nemzetpolitikai államtitkár kitért arra is: családbarát egyházi és civil szervezetek számára ősszel hirdetnek pályázatot 200 millió forintos kerettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában