hitelminősítés

2018.03.09. 22:46

Megerősítette a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

Megerősítette Magyarország devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű államadósságának BBB mínusz szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette azt is, hogy a magyar szuverén osztályzatra változatlanul pozitív kilátás érvényes.

Az osztályzati megerősítéshez fűzött elemzésében a Fitch kiemelte: a magyar államadós-besorolás azt tükrözi, hogy a magyar gazdaság strukturális jelzőszámai erőteljesek a cég által a BBB minősítési kategóriában nyilvántartott többi szuverén adós mediánértékeivel összevetve.

A hitelminősítő szerint az osztályzat figyelembe veszi a viszonylag magas köz- és nettó külső adósságrátát, a szakpolitikai döntéshozatal nagyobb fokú kiszámíthatatlanságát és a makrogazdasági volatilitást is.

A Fitch Ratings hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a magyar besorolás pozitív kilátása az e tényezőkben tapasztalható javulási folyamatot jelzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában