Készpénzszállítás

2017.11.08. 10:10

Készpénzszállítási tesztet végez szerdán az MNB

A teszt az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg.

Budapest, 2017. augusztus 11. Az OTP Bank Kálvin téri fiókjának bejárata. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Róka László

Készpénzszállítási tesztet végez szerdán a jegybank, ezért a lakosság egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban lévő bank- és postafiókok környezetében a szokásosnál több, a tesztelésekben részt vevő rendőr jelenlétét tapasztalhatja – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

Az MNB a teszteléssel egy nem várt, rendkívüli helyzet fellépésének esetére a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi.

Az üzletmenet-folytonossági tesztművelet lebonyolítása az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik.

A közlemény szerint a jegybank a rendszeresen, többévente ismétlődő gyakorlatot a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve végzi.

Borítókép: Az OTP Bank Kálvin téri fiókjának bejárata Budapesten.

MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában