Bulvár-celeb

2021.05.11. 09:21

Megszakad a szív: három gyereket hagyott hátra a 46 éves rendőr

Napokig küzdöttek az életéért, Jánost mégsem tudták már megmenteni az orvosok. Három fiúgyermekét, akiket egyedül nevelt, nagyon megrázta a tragédia, apjuk halála ráadásul elszakítja őket egymástól.

Forrás: Ripost / Keller Mátyás

Hatalmas tragédia rázta meg Pusztavámot: Deme János, a település 46 éves körzeti megbízottja hirtelen jött, rövid betegség után elhunyt. János három fiúgyermeket hagyott maga után, akiket már tíz éve egyedül nevelt – írja a Bors.

– Nagypénteken pont a feleségem volt ügyeletes orvos, amikor jelentkezett nála János azzal, hogy rosszul van. A párom megvizsgálta, és azonnal beutalta Székesfehérvárra a sürgősségire, számára akkor már sejthető volt, hogy komoly gond van – mesélte a Borsnak Nédó Géza, a család barátja, Pusztavám krónikása. János a figyelmeztető szavak ellenére azonban nem indult el azonnal a kórházba, pedig a hasnyálmirigyével volt gond. – A feleségemnek

annyit mondott, hogy bemegy a kórházba, de előbb le kell adnia a fegyverét. Csakhogy ez végül este nyolckor történt csak meg

– mondja a férfi.

Tíz éve nevelte egyedül a három fiút az édesapa
Fotó: Ripost

 

Felesége a rendőr délelőtti látogatása után délután már a kórházban érdeklődött volna a férfi állapota felől, ekkor kiderült: János még be sem ért a kórházba. Utólag nehéz már megmondani, mennyit számított az a pár óra, de vélhetően nagyon sokat. János cukra délelőtt 25-ös volt, ami már eleve életveszélyes állapot, mire azonban a kórházba ért, már 38 volt.

A 46 éves férfi életéért heroikus küzdelmet folytattak a kórházban, végül április 20-án szervezete örökre feladta a harcot.

– A srácok nagyon maguk alatt voltak. A legkisebb gyermek mindössze hároméves volt, amikor János és a fiúk édesanyja különmentek. Hivatalosan sosem váltak el, de az asszony otthagyta a három csemetét, akiket csak nagyon ritkán látogatott. A fiúk most 20, 17 és 13 évesek. János mindhármójukat önállóságra nevelte. A nagyobbik fiú testépítő, a lányok kedvence, a középső fiú oszlopos tagja a helyi ifjúsági focicsapatnak – mondja Géza.

Szinte az egész falu elbúcsúzott tőle
Fotó: Ripost / Keller Mátyás

A gyerekek édesanyja részt vett a temetésen, és úgy tudjuk, a legkisebb fiút magával vitte. A két nagyobb marad a szülői házban, nekik a helyi családsegítő gyűjtést szervezett. Pusztavám összefogott, a helyiek segítenek, de ahogy Géza mondja, nem tolakodnak. Bíznak benne, hogy a fiúk megtalálják a helyüket a világban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában