kegyetlen

2021.01.27. 15:35

Hónapokig titkolta nevelőapja meggyilkolását a nógrádi férfi, aki a kertben ásta el a holttestet

A rendőrség megtalálta egy 75 éves bárnai férfi holttestét. Az ismerősök szerint az áldozat gyakran veszekedett nevelt fiával, aki a gyanú szerint egy ilyen alkalommal agyonütötte az idős férfit, majd testét elásta a házuk melletti területen. A felkavaró hír sokkolta a nyugodt település lakóit.

Veres Edina

Forrás: Hűvösi Csaba

Lakossági bejelentés alapján kezdett el nyomozni a rendőrség egy rég nem látott 75 éves bárnai férfi után. Az egyenruhások azonnal hozzáláttak az eltűnt felkutatásához, de csak a földi maradványait találhatták meg. A 75 éves férfit a gyanú szerint 58 éves nevelt fia verte agyon egy veszekedés alkalmával. A helyieket megrázta az eset.

Itt találták meg a holttestet
Fotó: Hűvösi Csaba

 

Oravecz Roland, a település polgármestere a nool-hu-nak elmondta: a közmunkásként dolgozó gyanúsított megbízható munkaerő volt.

Inkább visszahúzódó természetű embernek ismertem, sosem feltételeztem volna róla, hogy agresszívan viselkedne. Megdöbbentem, amikor értesültem a történtekről

– mondta Oravecz Roland.

A falu lakosai közül többen nem értették, hogyan eshetett meg mindez a nyugodt településen. Deli Zitával az utcán találkozott a lap munkatársa. Érdeklődésére kifejtette: a délelőtt folyamán hallotta a hírt, ami teljesen meghökkentette.

Ugyanakkor néhány helyit kevésbé lepett meg az eset. Egy, a neve elhallgatását kérő lakos elmondta:

ismerte a családot, és úgy tudja, hogy egymást érték a veszekedések az idős férfi és a közmunkásként dolgozó nevelt fia között.

Ezt az információt Szikora Lászlóné is megerősítette. Az asszony nem messze lakik a családtól, akiket jól ismertek.

Fotó: Hűvösi Csaba

A két férfi folyamatosan veszekedett. Úgy tudom, hogy a szóváltáshoz gyakran az italozás vezetett. Géza bácsi az erdőre járt télen-nyáron. Szinte minden nap elhaladt a házunk előtt a biciklijét tolva. December táján feltűnt, hogy régóta nem láttam őt. Emiatt érdeklődtem is Pétertől a nevelő apja holléte felől.

Azt állította Géza bácsiról, aki szakmája szerint kőműves, hogy elment a Szegeden élő rokonokhoz valami munkaügyben. Amikor később ismét kérdeztem a nevelőapja holléte felől, csak annyit mondott: majd jön, amikor végez.

Valószínűleg valaki bejelentette Géza bácsi eltűnését, mert kedden arra lettünk figyelmesek, hogy az egész utcában rendőrautók állnak. Úgy tudom, hogy nekik ismerte be, mit tett a nevelőapjával. A fehér ruhás helyszínelők még akkor is dolgoztak, amikor éjfél körül kinéztem az ablakon

– mesélte a bárnai asszony, aki arra is kitért, hogy az 58 éves férfi édesanyja nagyon beteg, emiatt egy ideje kórházban ápolják.

Szikora Lászlóné azt is elárulta, hogy a történtek nagyon felkavarták. Ilyesmire egészen idáig nem volt példa a csendes kis faluban.

Borítókép: a kertben találták meg a holttestet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában